Algemene voorwaarden webshop

Algemene voorwaarden opstellen.

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist. Gepubliceerd op: 23 juni 2023
Auteur: mr. Mareille Tol

De webshopeigenaar kan algemene voorwaarden gebruiken om informatie in op te nemen over bijvoorbeeld: het tot stand komen van een overeenkomst (aankoop via de webshop), betaalmethodes, bedenktijd, afspraken over de levering van producten, hoe aankopen te retourneren of annuleren, wat de verzendkosten zijn, garantievoorwaarden, etcetera. Een webshopeigenaar neemt in zijn of haar algemene voorwaarden in de praktijk ook iets op over het herroepingsrecht van 14 dagen dat geldt bij consumentenkoop op afstand.

Vaak zal een webshop de mogelijkheid aan klanten bieden om klachten in te dienen. In de algemene voorwaarden voor de webshop wordt dan nader uitgelegd hoe klachten moeten worden ingediend en hoe ze afgehandeld worden.

Ook niet onbelangrijk is een hoofdstuk over beperking van aansprakelijkheid. Voor welke schade is de webshopeigenaar wel en voor welke schade is hij of zij niet aansprakelijk?

In de wet zijn bepaalde artikelen opgenomen waarvan niet ten nadele van een consument kan worden afgeweken. Hier dient een webshopeigenaar bij het opstellen van de algemene voorwaarden rekening mee te houden.

 

Algemene voorwaarden webshop nodig?

Indien u nog niet beschikt over goede algemene voorwaarden voor uw webshop, kan 0900-jurist deze voor u opstellen.

 

0900-jurist helpt u graag

Voor meer informatie over algemene voorwaarden voor een webshop kunt u contact opnemen met 0900-jurist op telefoonnummer 0900-8090. U krijgt direct een senior bedrijfsjurist aan de lijn die jarenlang werkte als advocaat en bedrijfsjurist die u helpt met juridisch advies.

Algemene voorwaarden op maat →

Algemene voorwaarden nakijken →

Bekijk ook:

Wat zijn algemene voorwaarden? Waarom zou u ze gebruiken? En waar u op moet letten.
of
Download de Algemene Voorwaarden e-brochure.

Heeft u vragen?

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist.

mr. Mareille Tol, initiatiefnemer 0900-jurist:

Nadat u een juridisch document heeft besteld, neemt 0900-jurist altijd persoonlijk contact op om alles door te spreken. Wilt u liever eerst even kennismaken? Of heeft u vragen? Laat dan hier uw gegevens achter, dan bel ik u voor een telefonische intake.
Waarom 0900-jurist?

0900-jurist maakt uw document volledig op maat

100% op maat gemaakt

Omdat 0900-jurist uw belangen maximaal wil behartigen maken wij ieder document op maat. Geen lange vragenlijsten voor een automatische generator, 0900-jurist regelt alles.

0900-jurist is een vakkundige Senior Bedrijsf. Zij neemt persoonlijk contact op.

Vakkundig en persoonlijk

Uw document wordt opgesteld door een Senior Bedrijfsjurist en voormalig advocaat. Wij nemen persoonlijk contact met u op en zijn altijd bereikbaar voor vragen.

0900-jurist biedt bij documenten 1 gratis aanpassingsronde.

Inclusief aanpassingsronde

0900-jurist verwerkt al uw wensen in een eerste concept overeenkomst. Wilt u toch nog iets laten wijzigen? Geen probleem. Binnen onze dienstverlening zit 1 gratis aanpassingsronde.

Specialismen: