Over 0900-jurist

0900-jurist is ontstaan vanuit de behoefte van klanten om praktisch juridisch advies van hoge kwaliteit te krijgen tegen een betaalbare prijs.

Volgens het 2020 Report on the State of the Legal Market van Thomson Reuters is het model van de juridische dienstverlening al ruim dertig jaar opvallend weinig veranderd. Verandering is nodig: klanten eisen meer voorspelbaarheid, meer efficiëntie en waar voor hun geld. 0900-jurist biedt een juridische totaaloplossing op het gebied van ondernemingsrecht, privacyrecht, contractenrecht, gerechtelijke procedures en aansprakelijkheid. Zo kunnen ondernemers hun juridische zaken direct en goed regelen.

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist.

Mr. Mareille Tol

0900-jurist is een initiatief van mr. Mareille Tol, een senior bedrijfsjurist met passie voor juridische dienstverlening. Mareille heeft ervaring in de advocatuur, het bedrijfsleven en de juridische tak van de accountancy. 0900-jurist blijft in opleiding om kennis en vaardigheden op peil te houden en is aangesloten bij de NEVOA: een landelijke beroepsorganisatie voor (bedrijfs)juridisch adviseurs.

Mareille studeerde in Nijmegen, Parijs en Amsterdam. Na afronding van de Bachelor Nederlands Recht en de Master Ondernemingsrecht aan de Zuidas, volgde Mareille de Beroepsopleiding Advocatuur. Mareille werkte bijna 6 jaar als Advocaat bij verschillende advocatenkantoren, onder meer aan de Zuidas. Daarnaast is zij bij verschillende (beursgenoteerde) bedrijven en bij een internationaal accountantskantoor werkzaam geweest als bedrijfsjurist.

Mareille heeft ervaring in de advies- én de procespraktijk. Onder meer met:

 • Het adviseren van bedrijven;
 • Het opstellen en uitonderhandelen van commerciële juridische documenten;
 • Het opstellen van processtukken; en
 • Het bijstaan van cliënten in gerechtelijke procedures.

Mareille is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, privacyrecht en het algemene verbintenissenrecht. Zij spreekt vloeiend Frans (moedertaal), Nederlands en Engels.

Bekijk het LinkedIn profiel van mr. Mareille Tol, initiatiefnemer 0900-jurist

0900-jurist in de pers:

Mr. Online: Juridische telefoonlijn helpt ondernemers voor 1 euro per minuut
Legale Zaken (voorheen De Jurist, FD): Juridicum Vitae: Mareille Tol

Aanbod 0900-jurist:

 • Direct antwoord op juridische vraagstukken via 0900-8090 voor €1,- per minuut.
 • Op maat gemaakte juridische documenten (Pay&Agree) voor een vaste prijs. Door een senior bedrijfsjurist gemaakt: geen automatische generator.
 • Nakijken en aanpassen van juridische documenten voor een vaste prijs door een senior bedrijfsjurist.
 • Bij een rechtszaak kan 0900-jurist u adviseren en helpen met het opstellen van processtukken. Ook kan 0900-jurist u als gemachtigde bijstaan in een kantonprocedure.
 • Belangenbehartiging bij een onderhandeling voor het bereiken van een gunstige(re) overeenkomst, het verminderen van juridische risico's en het besparen van kostbare tijd en middelen.

 

0900-jurist werkt efficiënt: 

 • Juridische dienstverlening op afstand: online of per telefoon.
 • Altijd persoonlijk contact in begrijpelijke taal.
 • Als beste beoordeeld in de categorie 'Bureau voor juridisch advies' op Trustpilot.Heeft u een juridische vraag? Bel dan naar 0900-8090. Wenst u op korte termijn een juridisch document te ontvangen? Koop dan direct een Pay&Agree juridisch document op deze website.

Specialismen: