Algemene voorwaarden softwarebedrijf

Algemene voorwaarden opstellen.

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist. Gepubliceerd op: 23 juni 2023
Auteur: mr. Mareille Tol

De inhoud van de algemene voorwaarden voor een softwarebedrijf zal mede afhankelijk zijn van het soort software dat wordt ontwikkeld en of licenties worden afgegeven of worden overgedragen. Bij maatwerk software zal de klant van het softwarebedrijf in de praktijk een exclusieve licentie afgegeven worden of het auteursrecht op de software verkrijgen. Bij standaardsoftware zal dit niet het geval zijn, maar zal de klant slechts een licentie voor een bepaalde periode worden verleend.

Een hoofdstuk over intellectuele eigendomsrechten is in de algemene voorwaarden van een softwarebedrijf daarom onmisbaar. Daarnaast zal een softwarebedrijf de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van het gebruik van de ontwikkelde software willen beperken. Dit en ook meer praktische afspraken kunnen in de algemene voorwaarden worden opgenomen.

 

Algemene voorwaarden softwarebedrijf nodig?

Indien u nog niet beschikt over goede algemene voorwaarden voor uw softwarebedrijf, kan 0900-jurist deze voor u opstellen.

 

0900-jurist helpt u graag

Voor meer informatie over algemene voorwaarden voor een softwarebedrijf kunt u contact opnemen met 0900-jurist op telefoonnummer 0900-8090. U krijgt direct een senior bedrijfsjurist aan de lijn die jarenlang werkte als advocaat en bedrijfsjurist die u helpt met juridisch advies.

Algemene voorwaarden op maat →

Algemene voorwaarden nakijken →

Bekijk ook:

Wat zijn algemene voorwaarden? Waarom zou u ze gebruiken? En waar u op moet letten.
of
Download de Algemene Voorwaarden e-brochure.

Heeft u vragen?

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist.

mr. Mareille Tol, initiatiefnemer 0900-jurist:

Nadat u een juridisch document heeft besteld, neemt 0900-jurist altijd persoonlijk contact op om alles door te spreken. Wilt u liever eerst even kennismaken? Of heeft u vragen? Laat dan hier uw gegevens achter, dan bel ik u voor een telefonische intake.
Waarom 0900-jurist?

0900-jurist maakt uw document volledig op maat

100% op maat gemaakt

Omdat 0900-jurist uw belangen maximaal wil behartigen maken wij ieder document op maat. Geen lange vragenlijsten voor een automatische generator, 0900-jurist regelt alles.

0900-jurist is een vakkundige Senior Bedrijsf. Zij neemt persoonlijk contact op.

Vakkundig en persoonlijk

Uw document wordt opgesteld door een Senior Bedrijfsjurist en voormalig advocaat. Wij nemen persoonlijk contact met u op en zijn altijd bereikbaar voor vragen.

0900-jurist biedt bij documenten 1 gratis aanpassingsronde.

Inclusief aanpassingsronde

0900-jurist verwerkt al uw wensen in een eerste concept overeenkomst. Wilt u toch nog iets laten wijzigen? Geen probleem. Binnen onze dienstverlening zit 1 gratis aanpassingsronde.

Specialismen: