Algemene voorwaarden fotograaf

Algemene voorwaarden opstellen.

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist. Gepubliceerd op: 19 juni 2023
Auteur: mr. Mareille Tol

In zijn of haar algemene voorwaarden zal een fotograaf rechten en plichten van de opdrachtgever opnemen. Ook eigen rechten en plichten worden uitgebreid geregeld in de algemene voorwaarden. Denkt u daarbij auteursrechten van de fotograaf op de vervaardigde foto’s. Maar ook het recht de foto’s te mogen gebruiken. Een opdrachtgever kan een portretrecht op vervaardigde foto’s hebben.

Naast bepalingen over intellectuele eigendomsrechten zullen meer praktische zaken worden geregeld in de algemene voorwaarden van een fotograaf. Betalingsvoorwaarden, afspraken over facturering, het cancelen van fotoshoots, niet nakoming van afspraken etc. Onmisbaar is ook beperking van de aansprakelijkheid van de fotograaf voor materiële en immateriële schade van de klant als gevolg van het werk van de fotograaf.

 

Algemene voorwaarden fotograaf nodig?

Indien u als fotograaf nog niet beschikt over goede algemene voorwaarden, kan 0900-jurist deze voor u opstellen.

 

0900-jurist helpt u graag

Voor meer informatie over algemene voorwaarden voor een fotograaf kunt u contact opnemen met 0900-jurist op telefoonnummer 0900-8090. U krijgt direct een senior bedrijfsjurist aan de lijn die jarenlang werkte als advocaat en bedrijfsjurist die u helpt met juridisch advies.

Algemene voorwaarden op maat →

Algemene voorwaarden nakijken →

Bekijk ook:

Wat zijn algemene voorwaarden? Waarom zou u ze gebruiken? En waar u op moet letten.
of
Download de Algemene Voorwaarden e-brochure.

Heeft u vragen?

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist.

mr. Mareille Tol, initiatiefnemer 0900-jurist:

Nadat u een juridisch document heeft besteld, neemt 0900-jurist altijd persoonlijk contact op om alles door te spreken. Wilt u liever eerst even kennismaken? Of heeft u vragen? Laat dan hier uw gegevens achter, dan bel ik u voor een telefonische intake.
Waarom 0900-jurist?

0900-jurist maakt uw document volledig op maat

100% op maat gemaakt

Omdat 0900-jurist uw belangen maximaal wil behartigen maken wij ieder document op maat. Geen lange vragenlijsten voor een automatische generator, 0900-jurist regelt alles.

0900-jurist is een vakkundige Senior Bedrijsf. Zij neemt persoonlijk contact op.

Vakkundig en persoonlijk

Uw document wordt opgesteld door een Senior Bedrijfsjurist en voormalig advocaat. Wij nemen persoonlijk contact met u op en zijn altijd bereikbaar voor vragen.

0900-jurist biedt bij documenten 1 gratis aanpassingsronde.

Inclusief aanpassingsronde

0900-jurist verwerkt al uw wensen in een eerste concept overeenkomst. Wilt u toch nog iets laten wijzigen? Geen probleem. Binnen onze dienstverlening zit 1 gratis aanpassingsronde.

Specialismen: