Algemene voorwaarden aannemersbedrijf

Algemene voorwaarden opstellen.

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist. Gepubliceerd op: 19 juni 2023
Auteur: mr. Mareille Tol

Als een aannemer voor een klant (bouw)werkzaamheden verricht, brengt dat in de praktijk allerhande risico’s met zich mee. Als risico’s zich verwezenlijken en er ontstaat schade, zal een bepaling in de algemene voorwaarden over beperking van aansprakelijkheid van pas komen.

In de algemene voorwaarden zal onderscheid moeten worden gemaakt tussen consumenten en bedrijven die klant zijn. Ook zal het goed zijn om bepalingen over garantie op werk en de klachttermijn die in acht moet worden genomen bij ontdekte gebreken op te nemen in de algemene voorwaarden. Wanneer een aannemer goederen levert aan de klant is eigendomsvoorbehoud van belang.

Beperking van de aansprakelijkheid van een aannemersbedrijf voor schade die de klant lijdt, is een vast onderwerp in algemene voorwaarden van aannemersbedrijven. Wanneer kan de aannemer een beroep doen op overmacht als vertraging van de werkzaamheden ontstaat? En in welke andere situaties is een aannemer niet aansprakelijk voor geleden schade? Hoe zit het met door de aannemer ingeschakelde onderaannemers? Dit en meer vindt u terug in de algemene voorwaarden van een aannemer.

 

Algemene voorwaarden aannemersbedrijf nodig?

Indien u als aannemer nog niet beschikt over goede algemene voorwaarden, kan 0900-jurist deze voor u opstellen.

 

Heeft u vragen?

Voor meer informatie over algemene voorwaarden voor een aannemersbedrijf kunt u contact opnemen met 0900-jurist op telefoonnummer 0900-8090. U krijgt direct een senior bedrijfsjurist aan de lijn die jarenlang werkte als advocaat en bedrijfsjurist die u helpt met juridisch advies.

Algemene voorwaarden op maat →

Algemene voorwaarden nakijken →

Bekijk ook:

Wat zijn algemene voorwaarden? Waarom zou u ze gebruiken? En waar u op moet letten.
of
Download de Algemene Voorwaarden e-brochure.

Heeft u vragen?

Mareille Tol, Senior Bedrijsjurist en oprichter 0900-Jurist.

mr. Mareille Tol, initiatiefnemer 0900-jurist:

Nadat u een juridisch document heeft besteld, neemt 0900-jurist altijd persoonlijk contact op om alles door te spreken. Wilt u liever eerst even kennismaken? Of heeft u vragen? Laat dan hier uw gegevens achter, dan bel ik u voor een telefonische intake.
Waarom 0900-jurist?

0900-jurist maakt uw document volledig op maat

100% op maat gemaakt

Omdat 0900-jurist uw belangen maximaal wil behartigen maken wij ieder document op maat. Geen lange vragenlijsten voor een automatische generator, 0900-jurist regelt alles.

0900-jurist is een vakkundige Senior Bedrijsf. Zij neemt persoonlijk contact op.

Vakkundig en persoonlijk

Uw document wordt opgesteld door een Senior Bedrijfsjurist en voormalig advocaat. Wij nemen persoonlijk contact met u op en zijn altijd bereikbaar voor vragen.

0900-jurist biedt bij documenten 1 gratis aanpassingsronde.

Inclusief aanpassingsronde

0900-jurist verwerkt al uw wensen in een eerste concept overeenkomst. Wilt u toch nog iets laten wijzigen? Geen probleem. Binnen onze dienstverlening zit 1 gratis aanpassingsronde.

Specialismen: